Με πυρηνικό όλεθρο απειλεί Ιαπωνία και ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Με πυρηνικό όλεθρο απειλεί Ιαπωνία και ΗΠΑ ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Β. Κορέα χαρακτήρισε το ΣΑ του ΟΗΕ ως «όργανο του διαβόλου» και ζήτησε την κατάργησή του

Nα «βυθίσει» την Ιαπωνία και να εξαλείψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες και σκοτάδι» χρησιμοποιώντας τα πυρηνικά του όπλα απείλησε ο Κιμ Γιουνγκ Ουν τους εχθρούς του, αντιδρώντας στις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις εισαγωγές και τις εξαγωγές της Βόρειας Κορέας.

Περιορισμοί στον εφοδιασμό της Β. Κορέας σε πετρέλαιο και αέριο

Η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό της Πιονγιανγκ - που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας, αλλά και την άσκηση προπαγάνδας - ζήτησε μάλιστα την διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Β. Κορέα χαρακτήρισε το ΣΑ ως «όργανο του διαβόλου» το οποίο απαρτίζεται από «διεφθαρμένες» χώρες που ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την 6η πυρηνική δοκιμή της στις 3 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την επιβολή νέων σκληρότερων κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Νότια Κορέα, ένας εντοπιστής εδάφους αερίου ξένον, ανίχνευσε στα βορειοανατολικά της χώρας, ίχνη από το ισότοπο ξένον-133 σε εννέα περιπτώσεις.

Ένας κινούμενος εντοπιστής, εντόπισε ίχνη του ισοτόπου στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας, αυξημένα κατά τέσσερις φορές. “Ήταν δύσκολο να εντοπιστεί η ισχύς της πυρηνικής δοκιμής από τις ποσότητες ξένον που εντοπίστηκαν, αλλά μπορούμε να πούμε ότι αυτό προήλθε από την Βόρεια Κορέα,” ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής στην Σεούλ.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν μπορούν να προσδιορίσουν το είδος της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...