Δήμαρχος Βενετίας: Πυροβολήστε όποιον φωνάζει Αλλάχου Άκμπαρ

Δήμαρχος Βενετίας: Πυροβολήστε όποιον φωνάζει Αλλάχου Άκμπαρ

Σε κόκκινο συναγερμό η Ιταλία μετά τις απειλές τζιχαντιστών για πλήγμα στη Ρώμη ή άλλη μεγάλη πόλη

Εντολή να πυροβολούν όποιον φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» έχουν οι αστυνομικοί στη Βενετία της Ιταλίας. Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας σε συνέδριο στο Ρίμινι, ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο.

Η φράση «Αλλάχου Άκμπαρ» (δηλαδή «Ο θεός είναι μεγάλος») είναι η γνωστή φράση που φωνάζουν οι ισλαμιστές καμικάζι πριν από τρομοκρατικά χτυπήματα ή επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τους Times, ο Μπρουνιάρο υποστήριξε ότι αυτό είναι ένα μέτρο για να προστατευτεί η πόλη από τρομοκρατική επίθεση.

Μιλώντας για το χτύπημα στη Βαρκελώνη, ο Μπρουνιάρο τόνισε ότι η Βενετία είναι ασφαλέστερη από τη Βαρκελώνη. «Σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη, εμείς έχουμε παντού φρουρά. Εάν κάποιος τρέχει φωνάζοντας Allahu Akbar στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα τον πυροβολήσουμε», είπε ο δήμαρχος. Πρόσθεσε δε ότι το Μάρτιο συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι τζιχαντιστές, ο οποίοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν εκατοντάδες τουρίστες ανατινάζοντας τη γέφυρα του Ριάλτο.

«Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Αλλά εμείς θα τους στείλουμε στον Αλλάχ πριν προξενήσουν την παραμικρή ζημιά», σημείωσε.

Μεικτές αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη. Η μεγάλη πλειονότητα του ακροατηρίου καταχειροκρότησε το δήμαρχο της Βενετίας. Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, ο οποίος πλησίασε τον Μπρουνιάρο μετά την ομιλία του και φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ»! Ωστόσο ο δήμαρχος Φλωρεντίας απολογήθηκε κατόπιν για αυτή του την ενέργεια, με ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook.