Χάκερς προσπάθησαν να υποκλέψουν e-mails Βρετανών βουλευτών

Χάκερς προσπάθησαν να υποκλέψουν e-mails Βρετανών βουλευτών

Στόχος κυβερνοεπίθεσης το βρετανικό κοινοβούλιο

Στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης βρέθηκε σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο, καθώς χάκερς προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς e-mail, σύμφωνα με πολιτικούς και αξιωματούχους της χώρας.

Ο πρώτος που αναφέρθηκε στο συμβάν ήταν ο Κρις Ρέναρντ, βουλευτής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Κυβερνοεπίθεση στο Γουέστμινστερ, τα κοινοβουλευτικά e-mails μπορεί να μη λειτουργούν από μακριά, στείλτε επείγοντα μηνύματα μέσω κινητού».

Εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν απόπειρες κακόβουλης πρόσβασης σε λογαριασμούς χρηστών και ότι υπάρχουν συστήματα για την προστασία των λογαριασμών.

«Συνεχίζουμε να ερευνούμε το συμβάν αυτό και λαμβάνουμε περαιτέρω μέτρα για να καταστήσουμε ασφαλές το δίκτυο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας», ανέφερε η ίδια.

Η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την κυβερνοεπίθεση χθες Παρασκευή και σήμερα δεν μπορούν να μπουν στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σύμφωνα με το BBC, οι βουλευτές δεν είχαν πρόσβαση στα e-mails τους μακριά από το Γουέστμινστερ, λόγω των ενεργειών για τη διαχείριση του περιστατικού.

Ο υπουργός διεθνούς εμπορίου Λίαμ Φοξ δήλωσε ότι η επίθεση δεν αποτελεί έκπληξη και θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για τους Βρετανούς. «Έχουμε δει αναφορές τις τελευταίες μέρες ακόμα και για κωδικούς βουλευτών που πωλούνται online», σχολίασε ο Φοξ και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε βρετανικά νοσοκομεία πριν από ένα μήνα: «Γνωρίζουμε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες μας είναι υπό επίθεση και επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπήρξε μία απόπειρα υποκλοπής κοινοβουλευτικών e-mails».