Ο στρατός της Νιγηρίας βομβάρδισε κατά λάθος τα μέλη μιας ομάδας αυτοάμυνας που καταδίωκαν ληστές

Ο στρατός της Νιγηρίας βομβάρδισε κατά λάθος τα μέλη μιας ομάδας αυτοάμυνας που καταδίωκαν ληστές

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Τουλάχιστον 20 πολίτες, μέλη μιας τοπικής ομάδας αυτοάμυνας, σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Νιγηρία από αεροπορικό πλήγμα, ανέφεραν σήμερα πολλοί κάτοικοι της περιοχής, κάνοντας λόγο για «λάθος» του στρατού της χώρας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, την περασμένη εβδομάδα μέλη εγκληματικών οργανώσεων –οι ντόπιοι τους αποκαλούν «ληστές»– επιτέθηκαν στα χωριά Μάνι και Ουάμπι, στην περιφέρεια Μάρου της Πολιτείας Ζαμφάρα. Οι πολίτες ενημέρωσαν τις δυνάμεις ασφαλείας που έστειλαν ένα στρατιωτικό αεροπλάνο για να τους βοηθήσει να αποκρούσουν την επίθεση. Όμως το αεροπλάνο μπέρδεψε τους «ληστές» με τα μέλη μιας ομάδας αυτοάμυνας και τους βομβάρδισε, ανάμεσα στα χωριά Μαράγια και Ουάμπι.

«Από το πλήγμα σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι» το Σάββατο, είπε ο Ισίγιε Καμπίρου, ένας κάτοικος της Μάρου.

Οι ένοπλες δυνάμεις, από τις οποίες ζητήθηκε κάποιο σχόλιο, δεν έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής.

«Τα μέλη των ομάδων αυτοάμυνας του χωριού Μαράγια και γειτονικών χωριών συγκεντρώθηκαν για να καταδιώξουν τους ληστές. Δυστυχώς, ένα στρατιωτικό αεροπλάνο τους έβαλε στο στόχαστρο, μπερδεύοντάς τους με τους ληστές», πρόσθεσε ο Καμπίρου, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ένας άλλος κάτοικους της Μάρου, ο Μπουχάρι Ντανγκούλμπι, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες. «Ζήσαμε μια διπλή τραγωδία αυτό το Σάββατο. Οι ληστές άρπαξαν δεκάδες ανθρώπους και πολλές αγελάδες και εκείνοι που ακολουθούσαν τους ληστές για να τους διώξουν βομβαρδίστηκαν από ένα μαχητικό αεροπλάνο. Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Άλκα Τανίμου, είπε ότι οι πολίτες που σκοτώθηκαν προσπαθούσαν να απελευθερώσουν τους απαχθέντες και να πάρουν πίσω τα κλεμμένα ζώα τους.