Συγκλονιστικά πλάνα από τη στιγμή που Ισραηλινοί κομάντο διασώζουν ομήρους της Χαμάς – Καταιγισμός πυρών

Συγκλονιστικά πλάνα από τη στιγμή που Ισραηλινοί κομάντο διασώζουν ομήρους της Χαμάς – Καταιγισμός πυρών

Οι κομάντο αψήφισαν τους κινδύνους και κατάφεραν να απομακρύνουν με ασφάλεια τους ομήρους

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας (10/06) το Ισραήλ, δείχνει τη στιγμή που ισραηλινοί όμηροι, απελευθερώνονται από την αιχμαλωσία της Χαμάς, από ειδικές ισραηλινές δυνάμεις και μεταφέρονται με ελικόπτερο σε ασφαλές σημείο. Στα πλάνα φαίνονται  αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μονάδας Yamam να ανταλλάσουν πυρά και να αψηφούν τις εκρήξεις για να διασώσουν τους ομήρους από σπίτι όπου κρατούνταν αιχμάλωτοι.

Τα πλάνα που καταγράφηκαν από κάμερες στις στολές των Ισραηλινών κομάντο το περασμένο Σάββατο, δείχνουν αρχικά τους αστυνομικούς να περνούν ανάμεσα από δέντρα καθώς πλησιάζουν σε ένα από τα κτίρια όπου κρατούνταν οι όμηροι Almog Meir Jan, 21 ετών, Andri Kozlov, 27 ετών και Shlomi Ziv, 41 ετών.

Υπό τους ήχους πυροβολισμών, οι αστυνομικοί της Yamam ανατινάζουν μια πόρτα για να εισέλθουν στο εσωτερικό του πρώτου σπιτιού. Κραυγές και κρότοι ακούγονται γύρω από το κτήριο, για το οποίο το Ισραήλ δήλωσε αργότερα ότι ανήκε στον Γαζαίο δημοσιογράφο Abdallah Aljamal - ο οποίος κρατούσε τους ομήρους μέσα στο σπίτι της οικογένειάς του, μεταδίδει η New Υork Post.

Με το που μπαίνουν τα κομάντο στο σπίτι, εντοπίζουν τους ομήρους να κάθονται τρομοκρατημένοι στο πάτωμα ενός δωμάτιου, ενώ συνεχίζουν να ακούγονται πυροβολισμοί από το εξωτερικό του σπιτιού. Καθώς οι όμηροι Jan και Kozlov λένε τα ονόματά τους στους αστυνομικούς, μια νέα έκρηξη ακούγεται κοντά στον τοίχο.

«Είμαστε Εβραίοι, που είστε;», ακούγεται να λέει ένας κομάντος της Yamam. «Εδώ βρίσκονται», απαντά ένας άλλος. «Τα ονόματά σας», λέει ο πρώτος απευθυνόμενος στους ομήρους που του απαντούν.«Τρεις όμηροι είναι στα χέρια μας», λέει ο κομάντο αφού ταυτοποίησε τους τρεις. «Όλα καλά. Ήλθαμε να σας σώσουμε, ηρεμείστε», τους λέει προτού χτυπήσει με τη γροθιά του εκείνη του Μέιρ Ζον.

Οι αστυνομικοί φαίνονται έπειτα τα κατευθύνουν τους άνδρες μακριά από τον τοίχο, με έναν από αυτούς να προσπαθεί να τους καθησυχάσει και να τους διαβεβαιώσει ότι θα γυρίσουν πίσω στο Ισραήλ σώοι. Τα επόμενα πλάνα στο βίντεο δείχνουν τους αστυνομικούς να βγάζουν βιαστικά τους ομήρους έξω από το κτίριο, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Αφού η ισραηλινή αστυνομία δημοσίευσε τα πλάνα της διάσωσης, οι IDF δημοσίευσαν ένα δικό τους βίντεο που δείχνει τους διασωθέντες άνδρες να κάθονται μέσα σε ισραηλινό ελικόπτερο.