Βρετανία: Εκλογές την 4η Ιουλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ

Βρετανία: Εκλογές την 4η Ιουλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι Εργατικοί διατηρούν μεγάλο προβάδισμα περίπου 20 μονάδων και φέρονται έτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία ύστερα από 14 χρόνια κυβέρνησης των Συντηρητικών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προκήρυξε σήμερα το απόγευμα πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου, σε ανακοίνωσή του έξω από την Downing Street.

Την προκήρυξη των εκλογών είχαν προαναγγείλει υψηλόβαθμες πηγές μιλώντας στην Guardian, ενώ το μετέδωσε και το BBC, μεταξύ άλλων βρετανικών ΜΜΕ, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, που φέρνει νωρίτερα μια εκλογική αναμέτρηση που αναμενόταν αργότερα μέσα στο έτος. Μάλιστα, η πολιτική συντάκτρια του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV, Ανούσκα Άσθανα, δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν την 4η Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι Εργατικοί διατηρούν μεγάλο προβάδισμα περίπου 20 μονάδων και φέρονται έτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία ύστερα από 14 χρόνια κυβέρνησης των Συντηρητικών. Από νωρίς σήμερα το πρωί φήμες και δημοσιεύματα μιλούσαν για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, αφού υπουργοί της κυβέρνησης ακύρωσαν εκδηλώσεις, ανέβαλαν ταξίδια τους στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν σε μια κυβερνητική συνεδρίαση.