Πόλεμος στη Μέση Ανατολή Στη δημοσιότητα βίντεο με πέντε γυναίκες ομήρους της Χαμάς που υπηρετούσαν στις IDF

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή Στη δημοσιότητα βίντεο με πέντε γυναίκες ομήρους της Χαμάς που υπηρετούσαν στις IDF

Σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς των ομήρων που κρατούνται ακόμη από την ισλαμιστική οργάνωση καλούν την ισραηλινή κυβέρνηση να καθίσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άμεσα

Βίντεο πέντε γυναικών, μελών των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμων (IDF), που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από τη βάση Nahal Oz, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Φόρουμ Ομήρων και Εξαφανισμένων Οικογενειών.

Το βίντεο που τραβήχτηκε από τις κάμερες σώματος των ενόπλων της Χαμάς, έχει διάρκεια 3:10 λεπτά και έχει υποστεί επεξεργασία, ώστε να αφαιρεθούν πολύ σκληρά πλάνα. Το φόρουμ δήλωσε, ότι η απόφαση για τη δημοσιοποίηση του βίντεο ελήφθη από τις οικογένειες των πέντε γυναικών στρατιωτών, που παραμένουν όμηροι στη Γάζα : Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniela Gilboa και Naama Levy.

Επτά γυναίκες του ισραηλινού στρατού απήχθησαν ζωντανές από τη βάση Nahal Oz. Η Όρι Μεγκεντις διασώθηκε από τις IDF τον Οκτώβριο, ενώ η Νόα Μαρτσιάνο σκοτώθηκε από τη Χαμάς στη διάρκεια της ομηρίας της. Το σώμα της ανασύρθηκε από τους IDF τον Νοέμβριο και επέστρεψε για ταφή στο Ισραήλ. «Κοιτάξτε τους στα μάτια» είπε το Φόρουμ Ομήρων και Οικογενειών. «Το βίντεο αποτελεί ισχυρό κατηγορητήριο για την εθνική αποτυχία στη διαχείριση των ομήρων τις τελευταίες 229 ημέρες». Το βίντεο δείχνει τη βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση των νεαρών γυναικών την ημέρα της απαγωγής τους και δείχνει τον τεράστιο φόβο, ο οποίος αντανακλάται στα μάτια τους, ανέφερε επίσης το φόρουμ.


«Κάθε νέα μαρτυρία για το τι συνέβη στους ομήρους, αντανακλά την ίδια τραγική αλήθεια. Πρέπει να τους φέρουμε όλους πίσω στο σπίτι τώρα» δήλωσαν εκπρόσωποι των οικογενειών των ισραηλινών ομήρων, που κρατούνται μέχρι σήμερα από τον Χαμάς. «Το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να αποδεχτεί μια πραγματικότητα, όπου οι πολίτες του αισθάνονται συνεχώς ότι απειλείται η ζωή τους και υποφέρουν από αδυσώπητο φόβο και άγχος. Κάθε μέρα που περνά, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να φέρει τους ομήρους πίσω στο σπίτι, τους ζωντανούς για αποκατάσταση και τους δολοφονημένους για σωστή ταφή. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλη στιγμή, πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!», προστίθεται στην ανακοίνωση.