Δύο αδέρφια «έσπασαν» το blockchain του Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

Δύο αδέρφια «έσπασαν» το blockchain του Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε έως και 20 χρόνια κάθειρξης ο καθένας για κάθε μία από τις συνολικά τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Δύο άνδρες ηλικίας 24 και 28 χρονών συνελήφθησαν στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη την περασμένη Τρίτη 14 Μαΐου, κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση που φθάνει περίπου τα 25 εκατ. δολάρια.

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο αδέρφια με σπουδές μαθηματικών και πληροφορικής στο ΜΙΤ, έσπασαν για πρώτη φορά την τεχνολογία blockchain, στην οποία στηρίζεται το κρυπτονόμισμα Ethereum κι έτσι έβγαλαν «μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» το ποσό σε κρυπτονομίσματα. Όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί εισαγγελείς, τα αδέρφια ονόματι Anton Peraire-Bueno και James Peraire-Bueno χρησιμοποίησαν όσα έμαθαν στις σπουδές στο διάσημο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, ώστε να εκμεταλλευτούν «την ίδια την ακεραιότητα του blockchain του Ethereum, ούτως ώστε να αποκτήσουν με δόλο» τα κεφάλαια, σε «μία πρώτη στο είδος της ηλεκτρονική απάτη και ξέπλυμα χρήματος».

Όπως επισημαίνεται, οι δύο κατηγορούμενοι «σχεδίασαν και εκτέλεσαν προσεκτικά» την επίθεση, ξεκινώντας κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο του 2022, δημιουργώντας συγκεκριμένο σχέδιο. Εκμεταλλεύτηκαν ακόμη μια ευπάθεια στον κώδικα του Etherum, η οποία έκτοτε έχει επιδιορθωθεί. «Με τον τρόπο αυτό, απέκτησαν με δόλο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και χρησιμοποίησαν την πρόσβαση αυτή για να τροποποιήσουν ορισμένες συναλλαγές και να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους», όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Πάντως, εφόσον τελικά κριθούν ένοιχοι, τα αδέρφια Peraire-Bueno θα καταδικαστούν σε έως και 20 χρόνια κάθειρξης ο καθένας για κάθε μία από τις συνολικά τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.