Τουλάχιστον τρεις γυναίκες κόλλησαν AIDS μετά από θεραπεία προσώπου vampire lifting σε spa στο Μεξικό

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες κόλλησαν AIDS μετά από θεραπεία προσώπου vampire lifting σε spa στο Μεξικό

Στην συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιείται πλάσμα αίματος, το οποίο προφανώς ήταν μολυσμένο και χρησιμοποιήθηκε επαναχρησιμοποιούμενη βελόνα

Τρεις γυναίκες διαγνώστηκαν με τον ιό HIV/ AIDS, αφού έκαναν συγκεκριμένη θεραπεία προσώπου με την ονομασία vampire lifting σε spa στο Μεξικό.

Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος προσβάλλεται με τον ιό μέσω αισθητικής διαδικασίας με τη χρήση βελόνας. Η πρώτη διάγνωση έγινε σε μια γυναίκα 40 ετών, η οποία υποβλήθηκε στην εν λόγω θεραπεία. Η περίπτωσή της πυροδότησε την αρχή της έρευνας, από την οποία διαπιστώθηκε ότι από το συγκεκριμένο κέντροι αισθητικής από το 2018 έως το 2023 επαναχρησιμοποιούσε εξοπλισμό μιας χρήσης, σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV από μολυσμένο αίμα μέσω μη αποστειρωμένης ένεσης είναι γνωστός, αλλά το CDC ανέφερε, ότι αυτή είναι η πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση λοιμώξεων που αφορά καλλυντικές υπηρεσίες. Μόλις διαγνωστεί, ο ιός μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο καταπολεμά τις καθημερινές λοιμώξεις και ασθένειες. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία, παρά μόνο πολύ αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες.

Τι είναι η θεραπεία προσώπου vampire lifting

Το vampire lifting είναι ένας συνδυασμός microneedling με την προσθήκη PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, ένα μέρος του αίματός μας που περιέχει αυξητικούς παράγοντες). Χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου του ασθενή, το οποίο λαμβάνεται από το χέρι του. Στη συνέχεια, ο γιατρός διαχωρίζει τα αιμοπετάλια από το υπόλοιπο αίμα χρησιμοποιώντας μια ειδική μηχανή φυγόκεντρου δύναμης (μηχανή που περιστρέφεται γρήγορα για να διαχωρίσει υγρά διαφορετικών πυκνοτήτων). Στη συνέχεια, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) θα εγχυθεί μέσω λεπτής βελόνας στο πρόσωπο του ασθενή.