Η Microsoft διαπίστωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες επιρροής στις αμερικανικές εκλογές 

Η Microsoft διαπίστωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες επιρροής στις αμερικανικές εκλογές 

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι δραστηριότητες αυτές είναι πιο αργές από ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι διαπίστωσε ότι ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες που έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των επικείμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ξεκίνησαν τις τελευταίες 45 ημέρες, αν και η δραστηριότητα τους είναι πιο αργή από εκείνη που είχε παρατηρηθεί στις προηγούμενες εκλογές.

Οι ερευνητές του τεχνολογικού γίγαντα αναφέρουν σε έκθεσή τους ότι λογαριασμοί που συνδέονται με τη Ρωσία διακινούσαν διχαστικό περιεχόμενο που απευθυνόταν στο αμερικανικό κοινό, επικρίνοντας μεταξύ άλλων την αμερικανική υποστήριξη προς την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία.

Η δραστηριότητα είναι πιο αργή απ’ ότι στις προηγούμενες εκλογές, αλλά μπορεί να είναι μόνο η αρχή μια μεγαλύτερης που θα έρθει, αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεση τους, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την έκθεση, αλλά το Κρεμλίνο είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι δεν θα αναμιχθεί στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Επίσης απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι είχε ενορχηστρώσει εκστρατείες για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016 και το 2020.