Πλημμύρισε το Ντουμπάι μετά τις καταρρακτώδεις βροχές – Χάος στο αεροδρόμιο

Πλημμύρισε το Ντουμπάι μετά τις καταρρακτώδεις βροχές – Χάος στο αεροδρόμιο

Απίστευτες εικόνες

Η βροχή ενός έτους που έπεσε μόλις σε 12 ώρες προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες στο Ντουμπάι την Τρίτη, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Συγκλονιστικό βίντεο έδειξε την πίστα του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι - που πρόσφατα στέφθηκε το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο- να έχει καλυφθεί από το νερό και τα τεράστια αεροσκάφη να έχουν γίνει... υποβρύχια.

 

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας ενώ η αεροπορική εταιρεία Emirate Airlines ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι αναστέλλει το τσεκ-ιν για τους επιβάτες που αναχωρούν από το εν λόγω αεροδρόμιο από τις 8 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τα μεσάνυχτα λόγω των επιχειρησιακών προβλημάτων που προκαλούν η κακοκαιρία και η κατάσταση των δρόμων.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε πως οι πτήσεις καθυστερούν ή κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια, ενώ πληρώματα αδυνατούν να φθάσουν στο αεροδρόμιο εξαιτίας της κακοκαιρίας.

 

Σχεδόν 4 ίντσες (100 χιλιοστά) βροχής έπεσαν σε διάστημα μόλις 12 ωρών την Τρίτη, σύμφωνα με τις καιρικές παρατηρήσεις στο αεροδρόμιο - περίπου ό,τι μετρά το Ντουμπάι σε έναν ολόκληρο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η βροχή έπεσε τόσο δυνατά και τόσο γρήγορα που ορισμένοι οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους καθώς τα νερά της πλημμύρας αυξήθηκαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε νερό να τρέχει ορμητικά μέσα από ένα εμπορικό κέντρο της περιοχής και να πλημμυρίζει το ισόγειο των σπιτιών .

 

Τα εμβληματικά εμπορικά κέντρα Dubai Mall και Mall of the Emirates πλημμύρισαν, σύμφωνα με εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αστραπές φάνηκαν να αναβοσβήνουν στον ουρανό, αγγίζοντας περιστασιακά την άκρη του Burj Khalifa, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο.

Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δημοσίευσε στον λογαριασμό του X ότι οι βροχοπτώσεις ήταν ένα «εξαιρετικό» κλιματικό γεγονός. Αναμένονται ακόμη περισσότερες βροχές.

Οπως αναφέρει ο Guardian τα σχολεία σε όλα τα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται να παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη ενώ η κυβέρνηση του Ντουμπάι επέκτεινε επίσης την εξ αποστάσεως εργασία για τους εργαζόμενους.