Απίστευτο περιστατικό σε Ιερό Ναό στην Κωνσταντινούπολη: Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα στην εκκλησία

Απίστευτο περιστατικό σε Ιερό Ναό στην Κωνσταντινούπολη: Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα στην εκκλησία

Το συμβάν κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στον ξυλοδαρμό Μητροπολίτη και μάλιστα μέσα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προχώρησε Αρχιμανδρίτης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Μητροπολίτης Κυδωνιών και πρώην Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Αθηναγόρας, εισήλθε στο ναό για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγιάς και τότε ο Μέγας Κατηχητής Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος, τον πλησίασε κι άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Τους δυο άνδρες φαίνεται στο οπτικό υλικό να προσπαθεί να χωρίσει ο νεωκόρος, κάτι που καταφέρνει έπειτα από λίγο κι αφού οι δυο ιερείς ανταλλάσουν ύβρεις στα τουρκικά εντός της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δυο ιερωμένοι διατηρούν εδώ και καιρό διαπροσωπική διαμάχη, σχετική με πολλά υπηρεσιακά τους ζητήματα. Τελευταία και μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος αποφάσισε, μία συγκεκριμένη ακολουθία να πραγματοποιείται στις 15:00, ενώ ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας πρότεινε να τελείται στις 16:00. Την Τρίτη το απόγευμα ο Μητροπολίτης αγνοώντας την σχετική απόφαση του Αρχιμανδρίτη, εμφανίστηκε στο ναό για να τελέσει τη λειτουργία στις 16:00 και μάλιστα απευθυνόμενος προς τον Αρχιμανδρίτη, του είπε: «Χρύσανθε δεν θα σε χρειαστώ, μπορείς να φύγεις». Αμέσως μετά, ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος του επιτέθηκε σωματικά.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας υπέβαλε μήνυση κατά του Αρχιμανδρίτη Χρύσανθου, ο οποίος και αναζητείται από την τουρκική αστυνομία. Οι δυο άνδρες φέρονται να έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Πατριαρχείο.