Τραγωδία στο Μπόροβετς: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Τραγωδία στο Μπόροβετς: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Ποιο ήταν το λάθος του, σύμφωνα με τους Βούλγαρους

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η παράσυρση του Έλληνα σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία, καθώς εντοπίστηκε η σορός του, σύμφωνα με το btv.

Η χιονοστιβάδα έπεσε γύρω στις 2 μ.μ (ώρα Βουλγαρίας) στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς. Επιχείρηση διάσωσης διοργάνωσε η Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 25 άτομα και τέσσερα σκυλιά.

«Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Κατευθύνθηκαν προς το Markudzhik 3. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο μέρος ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι». Αυτό εξήγησε στο bTV ο Stefan Hristov, ένας από τους συμμετέχοντες στη διάσωση των θαμμένων στη χιονοστιβάδα.

«Κατά την κάθοδο ένας από αυτούς έκοψε την κλίση οριζόντια, κάτι που δεν πρέπει να γίνει. Ξεκίνησε όλη η πλαγιά - περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Αποσπάστηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήσετε, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο και γαλήνιο γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε το PSS, και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.