Βρετανία: Η Κέιτ Μίντλετον βγήκε από το νοσοκομείο – Δεν έδωσαν εξιτήριο στον βασιλιά Κάρολο

Βρετανία: Η Κέιτ Μίντλετον βγήκε από το νοσοκομείο – Δεν έδωσαν εξιτήριο στον βασιλιά Κάρολο

Εκτός υποχρεώσεων για ένα μήνα ο μονάρχης

Η Κέιτ Μίντλετον, η οποία νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό, αφού είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στις 17 Ιανουαρίου, βγήκε από το νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι, το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1/24).

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, επέστρεψε στο σπίτι, στο Ουίνδσορ, όπου θα συνεχίσει να αναρρώνει από το χειρουργείο της», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση και προστίθεται πως η πορεία της υγείας της εξελίσσεται ομαλά.

 

Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου στις 16 Ιανουαρίου. Το Παλάτι του Κένσινγκτον μοιράστηκε την είδηση το επόμενο πρωί και πρόσθεσε ότι η πριγκίπισσα δεν αναμένεται να «επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της παρά μετά το Πάσχα».

Το παλάτι επανέλαβε ότι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει δεν είναι καρκίνος.

Ανησυχία για τον Κάρολο

Η παραμονή του βασιλιά Καρόλου στο νοσοκομείο πήρε παράταση καθώς αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, πυροδοτώντας ανησυχίες για την υγεία του μονάρχη. Ο Κάρολος σχεδίαζε να μείνει στο νοσοκομείο, το ίδιο όπου νοσηλεύεται και η Κέιτ Μίντλετον, για δύο νύχτες μετά την επέμβαση της Παρασκευής, αλλά οι γιατροί παρέτειναν τη διαμονή του.

Μια πηγή είπε στη Sun: «Ο Κάρολος θα έμενε στο νοσοκομείο για περισσότερες από δύο νύχτες μόνο εάν υπήρχε κάποιο απροσδόκητο πρόβλημα». Πρόσθεσαν ότι η επιπλέον νύχτα στην κλινική «είναι απολύτως προληπτική», αλλά μπορεί να προκαλέσει «κάποια ανησυχία».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς το Παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο μονάρχης ενδεχομένως να χρειαστεί να αναρρώσει για έναν μήνα, ακυρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις του το διάστημα αυτό, μεταδίδει η Daily Mail. Θα έχει μια «περίοδο ανάρρωσης», αναφέρει το Sky News, αλλά μόλις πάρει εξιτήριο θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με κυβερνητικά έγγραφα.

 

Η βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκε τον βασιλιά το βράδυ της Κυριακής και εθεάθη χαμογελαστή στο πίσω μέρος του μαύρου Audi της καθώς έφευγε.

Ήταν η τέταρτη επίσκεψη της βασίλισσας στον σύζυγό της.