Έκρηξη σε σπίτι στις Βρυξέλλες – Απομακρύνθηκαν πάνω από 670 άνθρωποι από την περιοχή

Έκρηξη σε σπίτι στις Βρυξέλλες – Απομακρύνθηκαν πάνω από 670 άνθρωποι από την περιοχή

Αιτία της πυρκαγιάς ήταν πιθανότατα διαρροή σε γραμμή αερίου χαμηλής πίεσης

Σε 672 ανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από περιοχή στο βόρειο τμήμα των Βρυξελλών μετά από έκρηξη σε σπίτι, η οποία πιθανόν προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το δίκτυο rtl η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 22/1 το πρωί, περίπου στις 8:25 π.μ. τοπική ώρα, σε σπίτι στο Νέντερ-όβερ-Χέεμπλεκ. Αμέσως ξέσπασε φωτιά, αναφέρει η πυροσβεστική Βρυξελλών. Αιτία της πυρκαγιάς ήταν πιθανότατα διαρροή σε γραμμή αερίου χαμηλής πίεσης.

Η διαρροή πιθανόν οφειλόταν σε εργασίες στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου διανομής Sibelga.

 

«Η έκρηξη προκάλεσε τουλάχιστον μερική κατάρρευση της πρόσοψης του σπιτιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Συνολικά 672 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων δύο γειτονικών σχολείων. H ένοικος του σπιτιού διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ δύο τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Οι πυροσβέστες και η αστυνομία έχουν δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας.

Η αιτία της διαρροής μένει να διερευνηθεί περαιτέρω, αλλά σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου διανομής φαίνεται ότι εργάτες χτύπησαν σωλήνα χαμηλής πίεσης κατά τη διάρκεια εργασιών στο πεζοδρόμιο.