Κέιτ Μίντλετον: Γιατρός προβληματίζεται για την πολυήμερη παραμονή της στο νοσοκομείο – «Δεν πρόκειται για κάτι μικρό»

Κέιτ Μίντλετον: Γιατρός προβληματίζεται για την πολυήμερη παραμονή της στο νοσοκομείο – «Δεν πρόκειται για κάτι μικρό»

Το παλάτι δεν έχει ακόμα δηλώσει τον ακριβή λόγο της επέμβασης

Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για πάνω από μια εβδομάδα. Η Μίντλετον έχει ζητήσει τη διακριτικότητα των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να «διατηρήσει την κανονικότητα στα παιδιά της», όπως ανέφερε το Παλάτι του Κένσινγκτον σε ανακοίνωσή του.

Τώρα, η 42χρονη πριγκίπισσα νοσηλεύεται στην «London Clinic», μια ιδιωτική κλινική στο κεντρικό Λονδίνο. Ο Δρ. Ντέιβιντ Λόιντ μίλησε στο Sky News, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας της Μίντλετον. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πάνω από 2 εβδομάδες παραμονή κάποιου στο νοσοκομείο, είναι πολύ καιρός για μια προγραμματισμένη εγχείρηση».

Ο ίδιος ανέφερε πως αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα δείχνει ότι «δεν πρόκειται για κάτι μικρό» και ότι τέτοιες παραμονές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ακόμη και διαδικασίες τόσο σοβαρές όσο η αφαίρεση ενός οργάνου. Όσον αφορά τις επεμβάσεις στην κοιλιά, ο γιατρός αναφέρει πως οι πιο συνηθισμένες είναι για προβλήματα σκωληκοειδούς απόφυσης και χοληδόχου κύστης, μαζί με υστερεκτομές. Ωστόσο, το παλάτι δεν έχει ακόμα δηλώσει τον ακριβή λόγο της επέμβασης.

Ο Δρ Λόιντ πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσοκομείο είναι σαν ένα «ξενοδοχείο πέντε αστέρων, όπου οι ασθενείς μπορούν να επιλέξουν τον χειρουργό και τον χρόνο που θα κάνουν μια επέμβαση».

Την Πέμπτη (18/01), ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, στην κλινική όπου νοσηλεύεται. Το BBC μετέδωσε πως η Κέιτ «τα πάει καλά», αλλά δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επέμβαση. Μια πηγή από το βασιλικό περιβάλλον ανέφερε πως δεν πρόκειται για καρκίνο.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, που ακύρωσε δημόσιες υποχρεώσεις του για το διάστημα που η Κέιτ θα αναρρώνει, καταγράφηκε από τον φακό να αποχωρεί από το νοσοκομείο, αφότου την επισκέφθηκε, ωστόσο δεν έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ.