Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας στις 14:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας), μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων του τουρκικού στρατού με μέλη του παράνομου στην Τουρκία Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ.

Αργά χθες βράδυ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε ανακοινωθεί αρχικά ο θάνατος πέντε στρατιωτών και ο τραυματισμός άλλων οκτώ, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών αυξήθηκε στους εννέα.

Στη σύσκεψη, που θα γίνει στο γραφείο του προέδρου στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μετίν Γκιουράκ και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Γερλίκαγια.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή και ότι σε αυτές σκοτώθηκαν 20 μέλη του ΡΚΚ.

Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον θάνατο 12 στρατιωτών και 20 μελών του ΡΚΚ, ενώ καθημερινά οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν στοχευμένες επιθέσεις του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ κατά Κούρδων ανταρτών σε βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία.