Νέες έρευνες των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων για την παραβίαση του εναέριου χώρου από ρωσικό πύραυλο

Νέες έρευνες των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων για την παραβίαση του εναέριου χώρου από ρωσικό πύραυλο

Έμεινε τρία λεπτά στην επικράτεια της Πολωνίας

Η Πολωνία διεξάγει σήμερα νέες έρευνες για στοιχεία ενός φερόμενου ρωσικού πυραύλου, για τον οποίο υποστηρίζει πως παραβίασε χθες, Παρασκευή, το πρωί τον εναέριο χώρο της, ανακοινώθηκε από τις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις.

«Ενημερώνουμε ότι στις 30 Δεκεμβρίου ... θα πραγματοποιηθεί χερσαία έρευνα στην περιφέρεια του Λούμπλιν για στοιχεία του αντικειμένου που παραβίασε χθες τον πολωνικό εναέριο χώρο», ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X η διοίκηση επιχειρήσεων του πολωνικού στρατού.

«Ο στόχος της έρευνας είναι να επιβεβαιωθεί οριστικά πως κανένα στοιχείο του αντικεμένου δεν παραμένει στο πολωνικό έδαφος».

Πολωνοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή, πως το αντικείμενο βγήκε από τον εναέριο χώρο της χώρας μέσα σε τρία λεπτά μετά την είσοδό του σ' αυτόν από την πλευρά των συνόρων της με την Ουκρανία, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Περίπου 480 στρατιώτες συμμετέχουν στην έρευνα που διεξάγεται κοντά στην πόλη Ζάμος στη νοτιοανατολική Πολωνία, ανακοινώθηκε από τη διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

Χθες το βράδυ, το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον ρώσο επιτετραμμένο για να ζητήσει εξηγήσεις για την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από κατευθυνόμενο πύραυλο.