Οδοντίατρος στη Γαλλία δεν αποστείρωνε τα εργαλεία του – «Tρέχουν» για τεστ ηπατίτιδας και AIDS οι ασθενείς του

Οδοντίατρος στη Γαλλία δεν αποστείρωνε τα εργαλεία του – «Tρέχουν» για τεστ ηπατίτιδας και AIDS οι ασθενείς του

H Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας της Νορμανδίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον οδοντίατρο και ενημέρωσε το κοινό

Περισσότεροι από 1.100 πελάτες οδοντιατρείου στο Χερβούργο της δυτικής Γαλλίας καλούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις για ηπατίτιδα Β και C, καθώς και για HIV, έπειτα από «σοβαρές παραλείψεις» που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτό.

«Δεδομένης της ανησυχητικής φύσης της κατάστασης», η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας της Νορμανδίας (ARS) ανακοίνωσε σήμερα, ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον οδοντίατρο «για μια μέγιστη περίοδο 5 μηνών». Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο εν λόγω οδοντιατρείο στο Χερβούργο, η ARS κατέγραψε «πολλές σοβαρές παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και την ποιότητα και την ασφάλεια της περίθαλψης».

Η ARS δεν διευκρινίζει τη φύση αυτών των «παραλείψεων», αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Presse de la Manche, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν στο οδοντιατρείο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν ήταν όπως θα έπρεπε αποστειρωμένος. «Κατ' εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης και βάσει αξιολόγησης των μολυσματικών κινδύνων που προέκυψαν», η ARS ζήτησε να «ενημερωθούν οι ασθενείς, λόγω χαμηλού κινδύνου μετάδοσης των ιών της ηπατίτιδας Β (HBV), της ηπατίτιδας C (HCV) και του HIV», αναφέρει η Υπηρεσία.

Το μέτρο αυτό αφορά «όλους τους ασθενείς που έχουν επισκεφθεί το ιατρείο από την έναρξη λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2023», που υπολογίζονται σε 1.145.