Συναγερμός στην Ουαλία σήμανε αιματηρή επίθεση – Άγνωστος μαχαίρωσε 29χρονη έξω από σχολείο

Συναγερμός στην Ουαλία σήμανε αιματηρή επίθεση – Άγνωστος μαχαίρωσε 29χρονη έξω από σχολείο

Οι Αρχές ζήτησαν να παραμείνουν προληπτικά στα σχολικά κτίρια στην περιοχή

Μία έγκυος 29 ετών έπεσε θύμα σοβαρής επίθεσης στο Αμπερφάν της νότιας Ουαλίας, που προκάλεσε την κινητοποίηση ένοπλων αστυνομικών.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, η γυναίκα που έχει διακομιστεί τραυματισμένη σε νοσοκομείο του Κάρντιφ, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με τον δράστη να αναζητείται. Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων, η γυναίκα βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Όπως ανακοίνωσε η Ουαλική υπηρεσία ασθενοφόρων, στο σημείο παρασχέθηκαν κρίσιμες πρώτες βοήθειες στη γυναίκα από νοσηλευτές που έσπευσαν με ασθενοφόρο και ελικόπτερο-ασθενοφόρο.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νότιας Ουαλίας έδωσε επίσης εντολή, ώστε οι μαθητές τουλάχιστον ενός σχολείου και ενός παιδικού σταθμού της περιοχής να παραμείνουν προληπτικά στα σχολικά κτίρια, οι πόρτες των οποίων έχουν κλειδωθεί για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού. Η φύση του συμβάντος έχει προσδιοριστεί ως «σοβαρή επίθεση» και οι αρχές καλούν τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή όσο η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Ένα από τα σχολεία έχει διαβεβαιώσει με μήνυμα τους γονείς των μαθητών, πως τα παιδιά είναι ασφαλή. Τοπικός βουλευτής έχει καλέσει τους κατοίκους να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας.