Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ομοβροντία ρουκετών» από τη Χαμάς προς το Τελ Αβίβ μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ομοβροντία ρουκετών» από τη Χαμάς προς το Τελ Αβίβ μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 13 νεκροί στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ

Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου το Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το αντιπυραυλικό σύστημα των IDF Iron Dome («Σιδηρούς Θόλος»). Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας ότι πρόκειται για την απάντησή τους στον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Αναφέρθηκε έως στιγμής ένας 22χρονος τραυματίας από την επίθεση της Χαμάς στη Χολόν, προάστιο του Τελ Αβίβ.

 

Ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Σαλέχ Αλ Αρούρι, διεμήνυσε το Σάββατο, μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστινίους κρατουμένους χωρίς πλήρη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων.

Για επέκταση του πολέμου στη νότια Γάζα απειλεί το Ισραήλ μετά το «ναυάγιο» με τη Χαμάς στις συνομιλίες στο Κατάρ για την παράταση της εκεχειρίας. Το ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης στη νότια Γάζα, που ισραηλινά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως αναμενόμενη, θα αποτελέσει σημαντική κλιμάκωση του πολέμου.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε ότι οι IDF χτυπούν περιοχές της Γάζας «που δεν είχαν ακόμα χτυπήσει από την αρχή του πολέμου», προειδοποιώντας τους ανώτερους διοικητές της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας, αναφέρουν οι Times of Israel.

«Τις τελευταίες δύο ημέρες δραστηριοποιούμαστε και σε περιοχές που δεν επιχειρούσαμε τον τελευταίο μήνα και αυτό θα ενταθεί. Αυτή η δράση θα φτάσει σε κάθε περιοχή που χρειάζεται. Πάμε για την πλήρη εξάλειψη της οργάνωσης της Χαμάς», διεμήνυσε ο Γκάλαντ, μιλώντας σε εφέδρους κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Τουλάχιστον 13 νεκροί στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), το οποίο αναφέρει πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.

«Τα θύματα διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλ Άουντα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια», μεταδίδει το WAFA.

Τον απολογισμό των θυμάτων στον καταυλισμό Νουσεϊράτ επιβεβαιώνει ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.