Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Αίγυπτος και Κατάρ πιέζουν για μια νέα διήμερη παράταση της εκεχειρίας

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Αίγυπτος και Κατάρ πιέζουν για μια νέα διήμερη παράταση της εκεχειρίας

Λήγει αύριο η τελευταία παράταση - Η Χαμάς θα απελευθερώσει σήμερα δέκα ομήρους, εκ των οποίων δύο έχουν και ρωσική υπηκοότητα

Αιγύπτιοι και Καταριανοί διαπραγματευτές ασκούν πιέσεις για μια νέα διήμερη παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα, σε συνδυασμό με περισσότερες απελευθερώσεις κρατουμένων και αύξηση στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε σήμερα ανακοίνωση της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφόρησης.

Οι προσπάθειες ακολουθούν τη σημερινή παράταση της τελευταίας στιγμής της εκεχειρίας για έβδομη ημέρα. «Η Αίγυπτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τις εντονότερες προσπάθειές της για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το βόρειο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η σημερινή παράταση περιλαμβάνει την απελευθέρωση δέκα Ισραηλινών που συνελήφθησαν όμηροι από την Χαμάς και 30 παλαιστινίων ομήρων, καθώς και την παροχή των ίδιων επιπέδων ανθρωπιστικής βοήθειας όπως και τις προηγούμενες έξι ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφόρησης της Αιγύπτου (SIS) Ντία Ρασουάν. Πηγή της Χαμάς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ότι η παλαιστινιακή οργάνωση θα απελευθερώσει σήμερα 10 Ισραηλινούς ομήρους, δύο από τους οποίους έχουν και ρωσική υπηκοότητα.

Η αρχική συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς προέβλεπε τετραήμερη ανακωχή, η οποία έχει παραταθεί δύο φορές μέχρι στιγμής. Η παράταση που ανακοινώθηκε σήμερα, λήγει αύριο Παρασκευή.