Εκατόμβη θυμάτων στη Χομς από επίθεση κυβερνητικών

 Άλλη μία απίστευτη κυβερνητική θηριωδία καταγγέλλει σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρωπινά Δικαιώματα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι δολοφονήθηκαν με όπλο, σφαγιάστηκαν και κάηκαν ζωντανοί στην επαρχία Χομς, σε επίθεση στρατιωτικών και παραστρατιωτικών ομάδων ( Σαμπίχα) .

Το Παρατηρητήριο κατήγγειλε ότι γυναίκες και παιδιά ήταν μεταξύ των 106 άνθρωπων που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ ( εννοώντας την πολιτοφυλακή της Σαμπίχα) οι οποίες δυνάμεις που εισέβαλαν στην Μπασάτιν αλ Χασαουίγια, μια φτωχή πόλη στην άκρη της Χομς.

Η σφαγή στο κέντρο της πόλης έγινε την Τρίτη, ημέρα της διπλής έκρηξης στο Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου .Σήμερα η πόλη έχει γίνει στόχος των κυβερνητικών βομβαρδισμών κατά τους οποίους  

Παράλληλα, οι κυβερνητικοί βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες συνοικίες στην Χομς και στη Ραστάν με δεκάδες θύματα, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. 

Αυτόπτες μάρτυρες και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι 15 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους ισοπεδώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Χουσεϊνίγια, ένα προάστιο στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού.