Αυστραλία: Η κυβέρνηση χαρακτήρισε «σοβαρό» το συμβάν κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει τη λειτουργία λιμανιών

Αυστραλία: Η κυβέρνηση χαρακτήρισε «σοβαρό» το συμβάν κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει τη λειτουργία λιμανιών

Μεγάλα τα προβλήματα σε Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Μπρέσμπεϊν και το Φριμάντλ

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας χαρακτήρισε σήμερα «σοβαρό και συνεχιζόμενο» το συμβάν στην κυβερνοασφάλεια που ανάγκασε τον όμιλο διαχείρισης λιμένων DP World Australia να αναστείλει από την Παρασκευή τις επιχειρήσεις σε λιμάνια πολιτειών της χώρας.

Ο DP World Austrarlia, ο οποίος διαχειρίζεται σχεδόν τα μισά από τα αγαθά που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα, ανακοίνωσε πως εξετάζει πιθανές παραβιάσεις δεδομένων ενώ ελέγχει επίσης συστήματα «κρίσιμης σημασίας για την επανάληψη των ομαλών επιχειρήσεων και της κανονικής διακίνησης φορτίων».

Η παραβίαση έχει προκαλέσει από την Παρασκευή τη διακοπή των επιχειρήσεων στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Μπρέσμπεϊν και το Φριμάντλ της δυτικής Αυστραλίας.

«Το συμβάν κυβερνοασφάλειας στον DP World είναι σοβαρό και συνεχιζόμενο», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X η υπουργός Εσωτερικών Κλερ Ο'Νιλ.

Εκπρόσωπος του DP World δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει πότε αναμένεται να επαναληφθούν οι ομαλές επιχειρήσεις. Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην κρατική DP World του Ντουμπάι, είναι μία από τις λίγες εταιρείες φορτοεκφόρτωσης στη χώρα, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανακοίνωσε πως ερευνά το επεισόδιο, αλλά αρνήθηκε να επεκταθεί.

Αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ, ο Εθνικός Συντονισμής Κυβερνοασφάλειας Ντάρεν Γκόλντι, ο οποίος διορίσθηκε φέτος έπειτα από αρκετές σημαντικές παραβιάσεις δεδομένων, δήλωσε πως η «διακοπή» είναι «πιθανό να συνεχισθεί για αριθμό ημερών και θα έχει αντίκτυπο στην κίνηση αγαθών προς και από τη χώρα».