Συνάντηση Μπλίνκεν – Χριστοδουλίδη στην Κύπρο: Συζητήθηκε η δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη Γάζα

Συνάντηση Μπλίνκεν – Χριστοδουλίδη στην Κύπρο: Συζητήθηκε η δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη Γάζα

O Αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως προς το θέμα των εκκενώσεων υπηκόων διαφόρων χωρών

Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου ήταν στο επίκεντρο της σύντομης συζήτησης μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην περιοχή, όπως αυτή εξελίσσεται.

Ο κ. Μπλίνκεν εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως προς το θέμα των εκκενώσεων υπηκόων διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, λεπτομερώς η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης  αποκλιμάκωσης της εν εξελίξει κρίσης.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειας που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από εκεί που είχαν διακοπεί και για διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ προς τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των επαφών του στην περιοχή.

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα συζήτησης «την κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου με τελικό προορισμό τη Γάζα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.