Κλείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, λόγω κακοκαιρίας

Κλείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, λόγω κακοκαιρίας

Δεν αναμένεται βελτίωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, στην πόλη του Τρεβίζο και πιθανότατα σε όλη την περιφέρεια Βένετο εξαιτίας ισχυρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Ιταλία.

Στην Νάπολη το μέτρο αφορά και τα ιδιωτικά σχολεία, όπως και τα νεκροταφεία, εξαιτίας του κινδύνου να τραυματιστούν, πολίτες, από την πτώση δέντρων. Παράλληλα, πάντα κατά την αυριανή ημέρα, πρόκειται να ακυρωθούν δρομολόγια τρένων που συνδέουν πόλεις της βορειανατολικής Ιταλίας. Στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια και στην πρωτεύουσά της, την Τεργέστη, η επιφυλακή είναι «στο κόκκινο».

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασία της χώρας βρίσκεται επίσης σε επιφυλακή στη Λιγουρία, με πρωτεύουσα τη Γένοβα και στην Εμίλια Ρομάνια, η μεγαλύτερη πόλη της οποίας είναι η Μπολώνια.

Στο Μιλάνο σήμερα σημειώθηκαν και πάλι ισχυρές βροχοπτώσεις και υπάρχει ανησυχία για νέα υπερχείλιση του παραπόταμου Σέβεζο.

«Ακόμη δεν έγινε ακριβής καταγραφή της προχθεσινής νεροποντής. Προς το παρόν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα κακοκαιρίας και στη συνέχεια θα κάνουμε τις αναγκαίες κινήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος της ιταλικής συμπρωτεύουσας, ο Μπέπε Σάλα, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς μετεωρολόγους, την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.