Τουλάχιστον έξι νεκροί στην Ευρώπη από την καταιγίδα Κιαράν – Αναστάτωση στις μεταφορές

Τουλάχιστον έξι νεκροί στην Ευρώπη από την καταιγίδα Κιαράν – Αναστάτωση στις μεταφορές

Στο Βέλγιο έχει εκδοθεί «πορτοκαλί» συναγερμός

Η καταιγίδα Κιαράν που πλήττει σήμερα τη δυτική Ευρώπη, έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, εκ των οποίων δύο στο Βέλγιο και μεγάλη αναστάτωση στις συγκοινωνίες, με λιμάνια να κλείνουν και πτήσεις να ακυρώνονται.

Πτώσεις δέντρων που προκλήθηκαν από τις σφοδρές ριπές του ανέμου, είναι η αιτία των θανατηφόρων ατυχημάτων. Δύο θύματα στη Γάνδη του Βελγίου, ένα τρίτο στο κέντρο της Μαδρίτης, ένας οδηγός φορτηγού στη Γαλλία, ένας 40χρονος στη Γερμανία και ένας έκτος νεκρός στην Ολλανδία. Σύμφωνα με το βελγικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την τοπική αστυνομία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πτώση δένδρου μέσα σε πάρκο στη Γάνδη λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου που επικρατούσαν εξαιτίας της καταιγίδας Κιαράν και ένα θύμα ήταν μόλις 5 ετών, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Αυτό το δέντρο που έπεσε μέσα σε ένα πάρκο στη φλαμανδική πόλη, τραυμάτισε επίσης ένα δεύτερο άτομο στο πόδι, είπε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο του Βελγίου είχε εκδώσει "πορτοκαλί" συναγερμό για τέσσερις επαρχίες κοντά στην φλαμανδική ακτή και "κίτρινο" για την υπόλοιπη χώρα.

Η καταιγίδα Κιαράν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα δρομολόγια των βελγικών σιδηροδρόμων, με αποτέλεσμα να διακοπούν συνδέσεις προς την ακτή της Φλάνδρας, ενώ τα τραίνα κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα στο υπόλοιπο Βέλγιο, σύμφωνα με την εθνική διαχειρίστρια εταιρία. Η θαλάσσια κυκλοφορία επίσης διακόπηκε για σήμερα στην περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι πτήσεις είχαν πολλές καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.