ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο 71χρονος που σκότωσε με μαχαίρι έναν 6χρονο παλαιστινιακής καταγωγής

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο 71χρονος που σκότωσε με μαχαίρι έναν 6χρονο παλαιστινιακής καταγωγής

Ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε στο παιδί και τη μητέρα του από ρατσιστικό μίσος - Παραμένει υπό κράτηση

Αθώος δήλωσε χθες Δευτέρα ενώπιον δικαστή ο 71χρονος Τζόζεφ Τζούμπα, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο ενός 6χρονου μουσουλμάνου Αμερικανοπαλαιστίνιου και τον τραυματισμό της μητέρας του στο Ιλινόι στις ΗΠΑ, μία εβδομάδα μετά το πρόσφατο ξέσπασμα των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Ο δικαστής έδωσε εντολή να παραμείνει υπό κράτηση. Ο Τζόζεφ Τζούμπα κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τους ενοικιαστές του, την 32χρονη Χάναν Σαχίν, η οποία επέζησε και τον 6χρονο γιο της Ουάντια αλ Φαγιούμ, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο στις 14 Οκτωβρίου, κοντά στο Σικάγο στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Κατά την εμφάνισή του ενώπιον δικαστή της κομητείας του Γουίλς, ο 71χρονος κατηγορούμενος δήλωσε αθώος στις οκτώ κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, μεταξύ των οποίων για ανθρωποκτονία και έγκλημα υποκινούμενο από το ρατσιστικό μίσος και δόθηκε εντολή να παραμείνει υπό κράτηση ως την επόμενη εμφάνισή του ενώπιον των δικαστικών αρχών, η οποία προβλέπεται για τις 8 Ιανουαρίου.

Μητέρα και γιος "βρέθηκαν στο στόχαστρο του υπόπτου επειδή είναι μουσουλμάνοι και λόγω της σύγκρουσης που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή με τη Χαμάς και τους Ισραηλινούς", ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι το αγόρι δέχθηκε 26 μαχαιριές. Στη νεκροτομή αφαιρέθηκε από την κοιλιά του παιδιού ένα στρατιωτικό μαχαίρι με λεπίδα 15 εκατοστών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπάιντεν καταδίκασε στις 15 Οκτωβρίου μια "φρικτή πράξη μίσους" που "δεν έχει θέση στην Αμερική".