Κύπρος: Πέτρα που πάτησε φορτηγό, έσπασε παρμπρίζ αυτοκινήτου και τραυμάτισε σοβαρά μία 7χρονη

Κύπρος: Πέτρα που πάτησε φορτηγό, έσπασε παρμπρίζ αυτοκινήτου και τραυμάτισε σοβαρά μία 7χρονη

Το άτυχο κορίτσι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και χειρουργήθηκε για παροχέτευση του αιματώματος

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα σε αυτοκινητόδρομο της Κύπρου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμού από πέτρα μιας 7χρονης που επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το cyprustimes.com, το παιδί τραυματίστηκε τον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας, όταν μια πέτρα έφυγε, πιθανότατα από κάποιο προπορευόμενο φορτηγό, έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και χτύπησε την 7χρονη σοβαρά στο κεφάλι. Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε, ότι η πέτρα που εκσφενδονίστηκε, είτε ήταν σφηνωμένη στις ρόδες φορτηγού, είτε βρισκόταν στο οδόστρωμα.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση σε οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε, να επικοινωνήσει με τον αστυνομικό σταθμό Μονής. Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Χρίστος Μηνά, ανέφερε πως η 7χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ σπάνιο και εν πολλοίς απίθανο μηχανισμό κάκωσης». Όπως ανέφερε, μετά τον τραυματισμό το παιδί διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έγιναν οι εξετάσεις, για να προσθέσει ότι «διαγνώστηκε πως φέρει κάταγμα κρανίου και πιθανόν αιμάτωμα».

Στη συνέχεια «διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επιβεβαιώθηκε η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, με κάταγμα κρανίου και αιματώματα και ακολούθησε νευροχειρουργική επέμβαση, για παροχέτευση του αιματώματος». Παρά το γεγονός ότι η 7χρονη είναι διασωληνωμένη, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι, ότι θα αποσωληνωθεί τις επόμενες ώρες και τότε θα διαπιστωθεί η νευρολογική κατάσταση του παιδιού.