Τζο Μπάιντεν: Μεταβαίνει στο Ισραήλ λίγες ώρες μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Τζο Μπάιντεν: Μεταβαίνει στο Ισραήλ λίγες ώρες μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Ναυάγησε η σύνοδος στην Ιορδανία

Στο Ισραήλ φτάνει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας, με εκατοντάδες νεκρούς. Η Χαμάς κατηγορεί την ισραηλινή πολεμική αεροπορία, ο στρατός του Ισραήλ έκανε λόγο για πλήγμα κατά λάθος από τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ με ρουκέτες.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος αναχώρησε χθες Τρίτη για το Ισραήλ, αποφάσισε να «αναβληθεί» η επίσκεψη που σχεδίαζε να κάνει αμέσως μετά στην Ιορδανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Υποσχέθηκε πως θα βρίσκεται σε επαφή «τις προσεχείς ημέρες» με τους άραβες ηγέτες που επρόκειτο να συναντήσει στο Αμάν — τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Και ο Iορδανός υπουργός Εξωτερικών, μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι η τετραμερής σύνοδος που θα διεξαγόταν σήμερα στην Ιορδανία με τη συμμετοχή του αμερικανού προέδρου αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Η σύνοδος θα διεξαχθεί «όταν ληφθεί η απόφαση να σταματήσει ο πόλεμος και να τερματιστούν οι σφαγές», τόνισε ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφάντι.

Σημειώνεται πως ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα «πιο βαθιά συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν στην έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα» και εύχεται «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», γνωστοποίησε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να εκφραστεί για το ποιος ευθύνεται για το πλήγμα στο νοσοκομείο με εκατοντάδες νεκρούς.