Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Γάζα – Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Γάζα – Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας που ελέγχεται από την Χαμάς σκοτώθηκαν περίπου 200-300 άνθρωποι

Το νοσοκομείο Αλ-Αχλί-Αραμπί χτυπήθηκε στη Γαζά από ισραηλινά πυρά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το Νοσοκομείο Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 200-300 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Πολλοί από τους τραυματίες φαίνεται να είναι γυναίκες και παιδιά, ανέφερε το Al Jazeera. Το νοσοκομείο στέγαζε οικογένειες, εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών της Γάζας από το Ισραήλ. «Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.