Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 8 Γάλλοι αγνοούνται, έχουν σκοτωθεί ή είναι όμηροι της Χαμάς

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 8 Γάλλοι αγνοούνται, έχουν σκοτωθεί ή είναι όμηροι της Χαμάς

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

«Τουλάχιστον οκτώ Γάλλοι είναι είτε αγνοούμενοι είτε νεκροί ή έχουν συλληφθεί όμηροι από τη Χαμάς», διαβεβαίωσε σήμερα ο βουλευτής των Γάλλων του εξωτερικού Μεγιέρ Χαμπίμπ (κεντροδεξιά), του οποίου η εκλογική περιφέρεια περιλαμβάνει το Ισραήλ.

Ανάμεσά τους, ο 26χρονος Αβιντάν Τ., ένας νεαρός Γάλλος από το Μπορντό (νοτιοδυτικά) που ζει στο Ισραήλ και κρατείται όμηρος από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Μόλις μίλησα εκτενώς με τον πατέρα του, έναν γιατρό: μόλις μου επιβεβαίωσε, όπως φοβόμασταν, ότι ο Αβιντάν (...) είναι πράγματι όμηρος της Χαμάς», έγραψε ο βουλευτής στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Χθες, Κυριακή, ο Χαμπίμπ ανέφερε ότι ο Αβιντάν «πιθανότατα έχει απαχθεί στο νότιο Ισραήλ από την Χαμάς» ενώ συμμετείχε σε ρέιβ πάρτι κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, που στόχευσαν οι ένοπλοι της οργάνωσης. Έως και 250 άτομα που συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ σκοτώθηκαν.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι μια Γαλλίδα σκοτώθηκε στο Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς και διευκρίνισε ότι αρκετοί υπήκοοι δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Στο μεταξύ, τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι και οι μαχητές της Χαμάς που τους φρουρούσαν έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες Κυριακή λόγω των ισραηλινών πληγμάτων εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η παλαιστινιακή οργάνωση.

"Οι βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύκτας και σήμερα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας οδήγησαν στον θάνατο τεσσέρων ομήρων και των φυλάκων τους", δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα εκπρόσωπος του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς.