Ισπανία: Έρευνα για «ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας» μετά την φονική πυρκαγιά με τους 13 νεκρούς

Ισπανία: Έρευνα για «ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας» μετά την φονική πυρκαγιά με τους 13 νεκρούς

Τα δύο νυχτερινά κέντρα που καταστράφηκαν είχε βρεθεί πριν από έναν χρόνο ότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια

Η ισπανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για «ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας» μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε την Κυριακή σε νυχτερινό κέντρο στη Μούρθια (νοτιοανατολικά), κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Ανακριτής από το δικαστήριο της Μούρθια «θα τεθεί επικεφαλής της έρευνας με σκοπό να διακριβωθούν τα γεγονότα και να καθοριστούν, όπου χρειάζεται, οι ποινικές ευθύνες», ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Δύο νυχτερινά κέντρα που καταστράφηκαν από τη φονική φωτιά είχε βρεθεί πριν από έναν χρόνο ότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια και είχε διαταχθεί τότε το κλείσιμό τους, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Δεν είναι σαφές γιατί είχε επιτραπεί στα κλαμπ να συνεχίσουν τη λειτουργία τους έπειτα από αυτή τη σύσταση. Η φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ήταν η φονικότερη εδώ και δεκαετίες στην Ισπανία.

Η φωτιά έπληξε τρία παρακείμενα νυχτερινά κέντρα στην Αταλάγιας, στα περίχωρα της πόλης, όμως δύο από αυτά -το Teatre και το Fonda Milagros- ήταν εκείνα που επλήγησαν περισσότερο.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.