Συνελήφθη στο Λας Βέγκας ύποπτος για την ανεξιχνίαστη δολοφονία του ράπερ Τούπακ Σακούρ πριν από σχεδόν 30 χρόνια

Συνελήφθη στο Λας Βέγκας ύποπτος για την ανεξιχνίαστη δολοφονία του ράπερ Τούπακ Σακούρ πριν από σχεδόν 30 χρόνια

Ο Ντουέιν «Κέφι Ντι» Ντέιβις είχε παραδεχτεί στα απομνημονεύματά του ότι βρισκόταν μέσα στην Κάντιλακ από την οποία έπεσαν οι πυροβολισμοί

Η αστυνομία του Λας Βέγκας συνέλαβε έναν ύποπτο για τη δολοφονία, πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, του ράπερ Τούπακ Σακούρ, μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Ο Ντουέιν «Κέφι Ντι» Ντέιβις συνελήφθη νωρίτερα σήμερα το πρωί. Οι ακριβείς κατηγορίες που του αποδίδονται δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά αναμένεται αργότερα σήμερα να ανακοινωθεί το κατηγορητήριο.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τον Ντέιβις ή με τους νομικούς εκπροσώπους του.

Ο Σακούρ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του όταν τον πυροβόλησαν μέσα από ένα αυτοκίνητο, ενώ κατευθυνόταν σε έναν αγώνα μποξ, στις 7 Σεπτεμβρίου 1996. Πέθανε στο νοσοκομείο έξι ημέρες αργότερα, σε ηλικία μόλις 25 ετών, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Ντέιβις είχε παραδεχτεί σε συνεντεύξεις και στα απομνημονεύματά του, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο “Compton Street Legend,” ότι βρισκόταν μέσα στην Κάντιλακ από την οποία ερρίφθησαν οι πυροβολισμοί.

Ο Τούπακ Σακούρ ήταν βραβευμένος ράπερ, ακτιβιστής και ηθοποιός που είχε πουλήσει περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο.