ΗΠΑ: Νάρκωσε τις ανήλικες κόρες της με ζελεδάκια που περιείχαν μελατονίνη και τις πυροβόλησε

ΗΠΑ: Νάρκωσε τις ανήλικες κόρες της με ζελεδάκια που περιείχαν μελατονίνη και τις πυροβόλησε

Η 38χρονη θέλησε να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της σκοτώνοντας τα δύο τους κορίτσια

Σε κάθειρξη 78 ετών καταδικάστηκε η 38χρονη Βερόνικα Γιάνγκμπλουντ για το φρικτό έγκλημα που διέπραξε τον Αύγουστο του 2018 στη Βόρεια Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπου νάρκωσε τις δύο κόρες της με ζελεδάκια που περιείχαν μελατονίνη, πριν τις πυροβολήσει θανάσιμα την ώρα που κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους.

Το μικρότερο παιδί της, η 5χρονι Μπρούκλιν, πέθανε επί τόπου, καθώς πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ενώ η μεγάλη κόρη της, η 15χρονη Σάρον, που δέχθηκε μία σφαίρα στην πλάτη και μία στο στήθος, πέθανε στο νοσοκομείο. Η Σάρον αν και σοβαρά τραυματισμένη, κατάφερε να καλέσει την Αστυνομία και να πει, ότι την είχε πυροβολήσει η μητέρα της. Κατά τη διάρκεια της δίκης οι ένορκοι άκουσαν μια ηχογράφηση αυτής της κλήσης. Η δίκη ήταν τόσο τραυματική, που οι ένορκοι κατέληξαν να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη.

Η μητέρα δήλωσε στους αστυνομικούς, ότι σχεδίαζε να σκοτώσει τα παιδιά της και να αυτοκτονήσει, ύστερα από μια παρατεταμένη διαμάχη για την κηδεμονία τους. Ο πρώην σύζυγός της δήλωσε στο Associated Press μετά την ακροαματική διαδικασία, ότι ήθελε να μετακομίσει στο Μιζούρι με τις δύο κόρες του, αλλά δέχτηκε απρόθυμα να πάρει μόνο την 5χρονη, καθώς η πρώην σύζυγός του είχε έντονες αντιρρήσεις. Την ώρα που η 15χρονη κόρη της ψυχορραγούσε, η μητέρα τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της, για να του πει ότι τον μισούσε και ότι είχε πυροβολήσει τα παιδιά.

Ο πατέρας δήλωσε, ότι ήταν τόσο επώδυνο να είναι στο δικαστήριο και να ακούει τα λόγια της γυναίκας, που σκότωσε τις κόρες του. Είπε ότι γνώριζε, ότι η πρώην σύζυγός του τον μισούσε, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκε, ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στα κορίτσια. Οι δικαστές δεν πίστεψαν, ότι κάποια «ψυχική ασθένεια» έπαιξε ρόλο στην απόφαση της 38χρονης να δώσει στα παιδιά της ζελεδάκια με μελατονίνη, για να κοιμηθούν προτού τα πυροβολήσει.