Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αρμένιοι αυτονομιστές παρέδωσαν έξι τεθωρακισμένα και πολλά όπλα και πυρομαχικά στο Αζερμπαΐτζάν

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αρμένιοι αυτονομιστές παρέδωσαν έξι τεθωρακισμένα και πολλά όπλα και πυρομαχικά στο Αζερμπαΐτζάν

Το ανακοίνωσε η Ρωσία

Οι Αρμένιοι αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίοι κατέθεσαν τα όπλα μετά την επιχείρηση-αστραπή των αζέρικων δυνάμεων στον θύλακα, παρέδωσαν έξι τεθωρακισμένα και περισσότερα από 800 ελαφρά όπλα και πυρομαχικά, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική ειρηνευτική δύναμη.

«Με βάση τις συμφωνίες κατάπαυσης των εχθροπραξιών, οι ένοπλες μονάδες του Καραμπάχ άρχισαν να παραδίδουν τα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους, υπό τον έλεγχο των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων. Στις 22 Σεπτεμβρίου παραδόθηκαν έξι τεθωρακισμένα οχήματα, περισσότερα από 800 ελαφρά όπλα και αντιαρματικά και περίπου 5.000 σφαίρες», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε μια ανακοίνωσή του.

Η Μόσχα ανέφερε επίσης δύο παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός σήμερα, δηλαδή λιγότερες σε σύγκριση με χθες, Πέμπτη, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι Ρώσοι στρατιώτες παρέδωσαν 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους του Ναγκόρνο Καραμπάχ και οργάνωσαν τη φιλοξενία περισσότερων από 800 εκτοπισμένων, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά.

Οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι διαπραγματεύονται με το Αζερμπαϊτζάν την αποχώρηση των στρατιωτών τους από την περιοχή. Οι συνομιλίες για την «επανενσωμάτωση» του Ναγκόρνο Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν την Πέμπτη.