Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Νέα Υόρκη – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες

Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Νέα Υόρκη – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες

Πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες Πέμπτη (21/9) στη πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας του λυκείου Φαρμινγκντέιλ, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα περίπου 15 μέτρων.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ είπε σε συνέντευξη Τύπου πως ο οδηγός του λεωφορείου φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος λόγω σκασμένου ελαστικού. Υπογράμμισε όμως ότι η έρευνα για τα αίτια του τροχαίου παραμένει σε εξέλιξη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 84, στο ύψος της πόλης Γουαγουεϊγιάντα, περίπου 120 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης, κοντά στα σύνορα με το Νιου Τζέρσι. Στο λεωφορείο επέβαιναν 44 άνθρωποι, μαθητές που συνοδεία εκπαιδευτικών ταξίδευαν σε κατασκήνωση της Πενσιλβάνιας.

Τα θύματα είναι δύο γυναίκες, μια 77χρονη και μια 43χρονη. Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν δεκάδες τραυματίες από τα συντρίμμια του λεωφορείου και πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν αναφορές για εμπλοκή άλλου οχήματος στο τροχαίο, ενώ στην περιοχή ο καιρός ήταν αίθριος.