Ο 92χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ αποχωρεί από την προεδρία του Fox News και της News Corp

Ο 92χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ αποχωρεί από την προεδρία του Fox News και της News Corp

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης θα δώσει τη σκυτάλη στον γιο του

Ο 92χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε, ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία της Fox Corporation, μητρικής εταιρείας του αμερικανικού δικτύου Fox News και της News Corp και θα δώσει τη σκυτάλη στον γιο του, Λάχλαν.

Σε επιστολή του προς εργαζομένους της Fox Corp και της News Corp, γνωστοποιώντας την παραίτησή του, ο ίδιος τόνισε πως οι εταιρείες έχουν «ακμαία υγεία, όπως και εγώ». «Οι ευκαιρίες μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις εμπορικές μας προκλήσεις», δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ στην επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια - εγώ σίγουρα είμαι και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετέχω σε όσα έρχονται. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και εν τέλει, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη», ανέφερε.

Η αποχώρηση του Ρούπερτ Μέρντοχ θα τεθεί σε ισχύ στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων των δύο εταιρειών στα μέσα Νοεμβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση των Fox News και News Corp. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ θα γίνει τότε επίτιμος πρόεδρος των δύο ομίλων.