Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πήρε μεγάλη αποζημίωση για να αποσύρει αγωγή εναντίον του ομίλου Μέρντοχ

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πήρε μεγάλη αποζημίωση για να αποσύρει αγωγή εναντίον του ομίλου Μέρντοχ

Επιτεύχθηκε μυστική συμφωνία με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τηλεφωνικές υποκλοπές

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ουίλιαμ διευθέτησε αγωγή για υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων εις βάρος του ομίλου εφημερίδων του Ρούπερτ Μέρντοχ το 2020 έναντι ενός «πολύ μεγάλου ποσού» έπειτα από μυστική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρουν σε δικαστικά έγγραφα δικηγόροι για τον αδελφό του διαδόχου, πρίγκιπα Χάρι.

Ο Χάρι, ο νεότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, μηνύει τη News Group Newspapers (ΝΓΝ) στο Δικαστήριο στο Λονδίνο για παράνομες ενέργειες που φέρεται να διαπράχθηκαν από τις ταμπλόιντ Sun και News of the World (δεν κυκλοφορεί πια) από τα μέσα των χρόνων του 1990 μέχρι το 2016.υπολυποκ

Κατηγορεί τους εκπροσώπους των εφημερίδων για υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και εξασφάλιση προσωπικών πληροφοριών για τον ίδιο με δόλο, περιλαμβανομένης της υποκλοπής του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης της συζύγου του, Μέγκαν.

Η MGN, που έχει καταβάλει εκατομμύρια στερλίνες αφού δημοσιογράφοι στη News of the World φυλακίστηκαν για τηλεφωνικές υποκλοπές που οδήγησαν στο κλείσιμό της από τον Μέρντοχ, επιδιώκει την απόρριψη της αγωγής, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε κατατεθεί νωρίτερα.

Αρνείται επίσης την ανάμιξη οποιουδήποτε από τη Sun σε παράνομη δραστηριότητα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε αίτηση εκ μέρους του, η νομική ομάδα του Χάρι δήλωσε πως επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στη NGN και τον «θεσμό» --τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ-- να σταματήσουν οποιεσδήποτε αγωγές μέχρι να διευθετηθούν άλλες διαφορές για τηλεφωνικές υποκλοπές.

«Είναι σημαντικό να κρατήσουμε ότι απαντώντας σε αυτή την προσπάθεια από τη NGN να εμποδίσει τις αγωγές του να πάνε σε δίκη, ο αιτών έπρεπε να δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες αυτής της μυστικής συμφωνίας καθώς και το γεγονός πως ο αδελφός του η αυτού υψηλότητα, πρίγκιπας Ουίλιαμ, διευθέτησε πρόσφατα την απαίτησή του εναντίον της NGN στα παρασκήνια», ανέφερε το έγγραφο.

Ανέφερε πως η NGN έφθασε σε διευθέτηση με τον Ουίλιαμ «έναντι ενός πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού το 2020».

Το έγγραφο παραθέτει αποσπάσματα από την κατάθεση του Χάρι στην οποία ο πρίγκιπας είπε πως η συμφωνία επιτεύχθηκε ώστε να «αποφευχθεί μια κατάσταση όπου ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας θα έπρεπε να καθίσει στο έδρανο του μάρτυρα και να εξιστορήσει τις ακριβείς λεπτομέρειες των ιδιωτικών και πολύ ευαίσθητων φωνητικών μηνυμάτων που είχαν υποκλαπεί».

Ο Χάρι είπε πως το Μπάκιγχαμ «ήθελε να αποφύγει πάση θυσία» τις βλάβες στη φήμη του που θα προκαλούνταν από τη δημοσιοποίηση στα χρόνια του 1990 λεπτομερειών μιας «προσωπικής τηλεφωνικής συνδιάλεξης» ανάμεσα στον Κάρολο και στη νυν βασιλική σύζυγο Καμίλα, όταν ο πατέρας του ήταν ακόμη παντρεμένος με τη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ως μέρος ενός χρονολογίου ανταλλαγής επιστολών ανάμεσα στο παλάτι και τη NGN, το έγγραφο ανέφερε πως η γιαγιά του Χάρι, η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ, ενεπλάκη σε συζητήσεις και το 2017 του είχε δώσει την άδειά της να επιδιώξει αυτή την υπόθεση.