Ο Τραμπ ζήτησε να διαχωριστεί η δίκη του από εκείνη των συγκατηγορουμένων του στην Τζόρτζια

Ο Τραμπ ζήτησε να διαχωριστεί η δίκη του από εκείνη των συγκατηγορουμένων του στην Τζόρτζια

Οι εισαγγελικές αρχές της κομητείας Φούλτον επιθυμούν να ξεκινήσει η δίκη τον Οκτώβριο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος σήμερα στις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί στην Τζόρτζια για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην πολιτεία αυτή και παράλληλα ζήτησε να διαχωριστεί η δίκη του από ορισμένους από τους 18 συγκατηγορουμένους του.

Οι αρχές της κομητείας Φούλτον άσκησαν δίωξη τον Αύγουστο στον Τραμπ για 13 αδικήματα, μεταξύ των οποίων και για εκβιασμό, επειδή φέρεται να άσκησε πιέσεις σε πολιτειακούς αξιωματούχους, ώστε να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές αυτές. Φέρεται επίσης, ότι επιχείρησε να συγκροτήσει ένα ψεύτικο σώμα εκλεκτόρων, για να υπονομεύσει την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν από το Κογκρέσο.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο της κομητείας Φούλτον, ο Τραμπ αναφέρει ότι παραιτείται του δικαιώματός του να παρευρίσκεται στην ακροαματική διαδικασία και δηλώνει αθώος. Αυτό σημαίνει, ότι δεν θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, όπως έχει το δικαίωμα, την επόμενη εβδομάδα.

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου ζήτησαν επίσης από τον δικαστή να διαχωρίσει τη δίκη του από ορισμένους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της ταχείας εκδίκασης της υπόθεσης. Ένας από αυτούς, ο Κένεθ Τσισέμπρο, δικηγόρος του προεκλογικού επιτελείου του, πρόκειται να δικαστεί στις αρχές Οκτωβρίου και οι συνήγοροι του Τραμπ υποστηρίζουν, ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για να προετοιμαστούν μέχρι τότε. Οι εισαγγελικές αρχές της κομητείας Φούλτον επιθυμούν να ξεκινήσει η δίκη τον Οκτώβριο.