Ιράν: Μεσίτης συνελήφθη εξαιτίας της μεταβίβασης διαμερίσματος σε… σκυλάκι

Ιράν: Μεσίτης συνελήφθη εξαιτίας της μεταβίβασης διαμερίσματος σε… σκυλάκι

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ζευγάρι δηλώνει πως θέλει να γράψει διαμέρισμα στο σκυλάκι του ελλείψει κληρονόμων

Ο διευθύνων σύμβουλος μεσιτικής εταιρείας συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του για «προσβολή των χρηστών ηθών», επειδή διεκπεραίωσε τη μεταβίβαση διαμερίσματος σε σκύλο, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία.

Άρχισε να διενεργείται έρευνα «μετά τη μετάδοση βίντεο που εικονίζει την υπογραφή συμβολαίου μεταβίβασης διαμερίσματος σε σκύλο από μεσιτική εταιρεία στη δυτική Τεχεράνη», εξηγεί ανακοίνωση Τύπου της αστυνομίας που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Στο βίντεο, που γνώρισε τεράστια διάδοση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ζευγάρι δηλώνει πως θέλει να γράψει διαμέρισμα στο σκυλάκι του, τον Τσέστερ –ένα Σι Τσου–, ελλείψει κληρονόμων.

Στα πλάνα, ο μικρόσωμος λευκός σκύλος, πάνω στο γραφείο του μεσίτη, υπογράφει το συμβόλαιο με τη βοήθεια γυναίκας, που τον κατευθύνει, προκειμένου να αφήσει το αποτύπωμα της πατούσας του στο έγγραφο. «Το Σάββατο το πρωί, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συνελήφθη από την αστυνομία και το γραφείο του έκλεισε κατ’ εντολή δικαστικής αρχής», ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης, ο Ρεζά Ταμπάρ, κατά τον Mizan, ειδησεογραφικό ιστότοπο-όργανο της δικαιοσύνης στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Το συμβόλαιο του μεσιτικού γραφείου «δεν έχει καμιά νομική βάση», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον ιδιοκτήτη του πως παραβίασε «τα χρηστά ήθη της κοινωνίας». Όπως και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, ο σκύλος θεωρείται ακάθαρτο ζώο στο Ιράν. Πάντως η νομοθεσία δεν απαγορεύει την ιδιοκτησία κατοικίδιων. Ολοένα περισσότεροι Ιρανοί της μεσαίας και ανώτερης τάξης έχουν κατοικίδια, κυρίως γάτες και σκύλους.