Το αρχοντικό του Χάουαρντ Χιουζ στο Λος Άντζελες πωλείται για 23 εκατ. δολάρια

Το αρχοντικό του Χάουαρντ Χιουζ στο Λος Άντζελες πωλείται για 23 εκατ. δολάρια

Ποιες σπουδαίες ταινίες έχουν γυριστεί εκεί

Η ιστορική έπαυλη του Χάουαρντ Χιουζ (Howard Hughes) στο Λος Άντζελες έχει τεθεί προς πώληση.

Ο δισεκατομμυριούχος και σκηνοθέτης, που πέθανε το 1976, κατοικούσε στο σπίτι για περίπου μια δεκαετία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρήγαγε δύο από τις πιο εμβληματικές ταινίες του, την ταινία «Άγγελοι της Κόλασης» (1930) και την ταινία «Ο Σημαδεμένος» (1932).

Η έπαυλη του Χιουζ στο Λος Άντζελες εμφανίστηκε επίσης στη βιογραφική ταινία του 2004 «Ιπτάμενος Κροίσος», στην οποία πρωταγωνίστησε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως ο διάσημος παραγωγός και πιλότος κατά τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ.

Σχεδιασμένη το 1926 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ρόλαντ Κόουτ, η έπαυλη έχει περάσει από πολλά χέρια. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του είναι ο πρώην παραγωγός ταινιών Ας Σαχ και η σύζυγός του Νιρούπα Σαx, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αφού αγόρασαν την κατοικία του Λος Άντζελες το 2011 για 6,3 εκατομμύρια δολάρια, ο Σαχ και η σύζυγός του, την έχουν βάλει προς πώληση για 23 εκατομμύρια δολάρια.

Το ζεύγος Σαχ πέρασε την περασμένη δεκαετία ανακαινίζοντας και επεκτείνοντας το σπίτι.

Μιλώντας στους New York Times το 2015 για την ανακαίνιση της έπαυλης η Νιρούπα Σαχ είχε πει: «Μόλις το εκσυγχρονίσαμε και προσπαθήσαμε να το κάνουμε λίγο πιο φωτεινό».

Το σπίτι με οκτώ υπνοδωμάτια και 12 μπάνια βρίσκεται σε μια ιδιωτική έκταση πάνω από μισό στρέμμα που προσφέρει όχι μόνο θέα στο γήπεδο του γκολφ (βρίσκεται δίπλα στο Wilshire Country Club) αλλά και στους λόφους και στην αρχή παλιού Χόλιγουντ.

Η κατοικία στην πίσω αυλή διαθέτει πισίνα, πέτρινο φούρνο και περιβάλλεται από πράσινο, συμπεριλαμβανομένων πολλών ποικιλιών εσπεριδοειδών.