Στη Μισέλ Ομπάμα δεν άρεσε το πρωινό όταν ήταν παιδί

Στη Μισέλ Ομπάμα δεν άρεσε το πρωινό όταν ήταν παιδί

«Δώσε μου αυγά Μπενεντίκτ. Οποιαδήποτε αυγά, με κάθε τρόπο», είπε για το φαγητό της

Για τις διατροφικές της συνήθειες όταν ήταν παιδί μίλησε η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα στο πρώτο επεισόδιο του «Your Mama's Kitchen», ένα ακουστικό podcast με οικοδέσποινα τη δημοσιογράφο Μισέλ Νόρις και σε συμπαραγωγή με την Higher Ground (εταιρεία μέσων ενημέρωσης του Μπαράκ Ομπάμα και της Μισέλ).

Όπως είπε η Ομπάμα επί δεκαετίες ένιωθε μία αποστροφή για το πρωινό. «Ήμουν κάπως επιλεκτική. Δεν μου άρεσε καθόλου το πρωινό - τίποτα. Και ο αδερφός μου, που έτρωγε συνέχεια πρωινό, νόμιζε ότι ήμουν τρελή», είπε. «Τρώγαμε πλούσιο πρωινό γιατί ο αδερφός μου ήταν αθλητής. Έτσι υπήρχαν τα πάντα -- δημητριακά, ομελέτες ή τηγανητά αυγά, τοστ, μπέικον και λουκάνικα. Οπότε το πρωινό ήταν μεγάλο».

Πρόσθεσε αργότερα στο podcast ότι «όλοι οι άλλοι σε ολόκληρο το σπίτι, σε ολόκληρο τον πλανήτη, λάτρευαν το πρωινό φαγητό εκτός από [εμένα]… Περιφρονούσα το πρωινό».

Όπως υποδηλώνει το όνομα, του podcast «Your Mama's Kitchen» η Νόρις ρωτάει όλους τους καλεσμένους της για τις παιδικές τους συνήθειες στο φαγητό, αλλά και πώς αυτές εξελίχθηκαν μέχρι τις «πρώιμες γαστρονομικές εμπειρίες τους και πώς αυτές βοήθησαν στη διαμόρφωση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής». Τα μελλοντικά επεισόδια, που θα βγαίνουν κάθε εβδομάδα, θα περιλαμβάνουν αστέρια όπως οι Κέρι Ουάσινγκτον, Γκέιλ Κινγκ και Μάθιου Μπρόντερικ, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι τροφικές αναμνήσεις της Μισέλ περιλαμβάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες από τη μητέρα της, Μαριάν Ρόμπινσον, να προσπαθεί να «αναγκάσει» την κόρη της να φάει πρωινό. Η Μισέλ είπε ότι ήταν «πραγματικά πεισματάρα» και αντ' αυτού επέλεξε ένα ασυνήθιστο πρωινό γεύμα: φυστικοβούτυρο και ζελέ.

«[Έτρωγα] φυστικοβούτυρο και ζελέ κάθε πρωί μέχρι να πάω στο κολέγιο. Αυτό ήταν το μόνο που μου άρεσε πολύ», είπε. «Ήταν κάπως ένας συμβιβασμός που έκανα με τη μητέρα μου επειδή έχει φιστίκια, πρωτεΐνη, λίγο λάδι».

Στο κολέγιο όμως η Μισέλ παραδέχτηκε ότι άρχισαν να τις αρέσουν τα αυγά. «Τρελαίνομαι γι αυγά τώρα. Δώσε μου αυγά Μπενεντίκτ. Οποιαδήποτε αυγά, με κάθε τρόπο», πρόσθεσε.