ΗΠΑ: Αεροπλάνο που συμμετείχε σε αεροπορικό σόου συνετρίβη σε πάρκινγκ πολυκατοικιών – Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Αεροπλάνο που συμμετείχε σε αεροπορικό σόου συνετρίβη σε πάρκινγκ πολυκατοικιών – Δείτε βίντεο

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του MiG-23 αναγκάστηκαν να εκτιναχθούν από το μαχητικό αεροσκάφος στα μέσα της επίδειξης

Ένα μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε σε χώρο στάθμευσης συγκροτήματος κατοικιών κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στο Μίσιγκαν, με τα μέλη του πληρώματος να εκτινάσσονται λίγο πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί. Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του MiG-23 που συμμετείχαν στο Thunder Over Michigan Air Show χθες Κυριακή, αναγκάστηκαν να εκτιναχθούν από το μαχητικό αεροσκάφος στα μέσα της επίδειξης που λάμβανε χώρα στο αεροδρόμιο Willow Run ανατολικά του Ιπσιλάντι. Ένας κάτοικος της κομητείας Γουέιν, όπου συνέβη το περιστατικό, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολουθεί την αεροπορική επίδειξη κάθε χρόνο, είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Newsweek, ότι είδε το τζετ να πέφτει και περιέγραψε τη συντριβή της Κυριακής ως «εξωπραγματική».

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4:00 μ.μ. τοπική ώρα, όταν το αεροπλάνο που συμμετείχε στην ετήσια αεροπορική επίδειξη του Yankee Air Museum έπεσε στο πάρκινγκ του συγκροτήματος διαμερισμάτων Waverly on the Lake Apartments στο Belleville του Μίσιγκαν. Οι δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος δεν φαίνεται να έχουν υποστεί σημαντικούς τραυματισμούς, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Το μαχητικό αεροσκάφος χτύπησε σταθμευμένα οχήματα, πριν τυλιχθεί στις φλόγες. Δεν είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροπλάνου, αλλά οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διερευνά το περιστατικό.