Νιγηρία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε δύο χωριά

Νιγηρία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε δύο χωριά

Οι επιτιθέμενοι ήταν εκατοντάδες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ECCVN

Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι χθες Τετάρτη σε δύο χωριά της πολιτείας του Οροπεδίου στην κεντρική Νιγηρία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Χειραφέτησης Θυμάτων Κρίσεων στη Νιγηρία (ECCVN), μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη συγκεκριμένη πολιτεία, ένοπλοι εισέβαλαν τα ξημερώματα στα χωριά Μπάτιν και Ράγιογκοτ, όπου σκότωσαν συνολικά τουλάχιστον 21 ανθρώπους και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους.

«Οι επιτιθέμενοι ήταν εκατοντάδες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ECCVN, στην οποία υπογραμμίζεται πως οι δράστες συνέτριψαν την αντίσταση των λιγοστών φρουρών, σκοτώνοντας επίσης ανυποψίαστους χωρικούς που κοιμούνταν.

Στρατιωτικός αξιωματούχος σε αυτήν τη νιγηριανή πολιτεία επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους τις δύο επιθέσεις, επισημαίνοντας πως οι αρχές είχαν λάβει προειδοποίηση και ότι είχαν σταλεί δυνάμεις ασφαλείας στη γύρω περιοχή. Ωστόσο, οι δράστες ακολούθησαν άλλη διαδρομή για να εξαπολύσουν την επίθεση στα δύο χωριά, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι δυνάμεις ασφαλείας είναι κατακερματισμένες λόγω του πολυμέτωπου αγώνα που δίνουν σε διάφορες περιοχές της Νιγηρίας: για την καταστολή της εξέγερσης τζιχαντιστών (βορειοανατολικά), των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων (κεντρικά) και των επιθέσεων αυτονομιστικών ομάδων (νοτιοανατολικά).