Ρωσικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από θαλάσσιο drone

Ρωσικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από θαλάσσιο drone

Μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού

Zημιές κοντά στην Κριμαία υπέστη μηχανοστάσιο του ρωσικού δεξαμενοπλοίου SIG λόγω επίθεσης με μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (θαλάσσιο drone), όπως ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών.

«Στο δεξαμενόπλοιο SIG … δημιουργήθηκε μια τρύπα στο μηχανοστάσιο κοντά στην ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά του, ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές ενδείξεις, επίθεσης από θαλάσσιο drone», ανέφερε η υπηρεσία μέσω της πλατφόρμας μηνυμάτων Telegram.

Στην περιοχή έφθασαν επιτόπου δύο ρυμουλκά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το Κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης.

Το πρακτορείο διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το πλοίο, το οποίο είχε πλήρωμα 11 ατόμων.

Μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού κατά την επίθεση, ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ένας δημόσιος αξιωματούχος που έχει διοριστεί από τη Ρωσία στην ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει με τη Ρωσία τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία έχει προσαρτήσει η Μόσχα, διακόπηκε για τρεις ώρες πριν επαναληφθεί νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το κέντρο ενημέρωσης για τους αυτοκινητοδρόμους.

Αυτή η τελευταία επίθεση πραγματοποιείται την επομένη ενός πλήγματος ουκρανικού drone σε ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βάση στη Μαύρη Θάλασσα, στο Νοβοροσίσκ. Η επιχείρηση ήταν «επιτυχημένη», δήλωσε χθες, Παρασκευή, στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στους κόλπους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU.

«Ο στόχος ήταν να καταδειχθεί πως η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε ρωσικό πολεμικό πλοίο σ’ αυτή τη ζώνη», πρόσθεσε η πηγή αυτή.