Τρεις νεκροί από καταιγίδα που έπληξε τη βόρεια και κεντρική Σερβία

Τρεις νεκροί από καταιγίδα που έπληξε τη βόρεια και κεντρική Σερβία

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο Βελιγράδι και άλλες περιοχές

Ένα εντεκάχρονο αγόρι, μία ηλικιωμένη γυναίκα και ένας άντρας 66 ετών έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια καταιγίδας που έπληξε το βράδυ της Παρασκευής (21/7) τη Σερβία.

Το παιδί σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία μετά από πλήγμα κεραυνού σε κολώνα του δικτύου ηλεκτροδότησης, σε συνοικισμό της πόλης Νόβι Σαντ. Ο άτυχος άντρας βρήκε τραγικό θάνατο όταν καλώδια ηλεκτροδότησης έπεσαν στην αυλή του σπιτιού του στην κωμόπολη Μπάτσκα Παλάνκα. Κεραυνός ευθύνεται και για τον θάνατο της γυναίκας σε χωριό της Βοϊβοντίνας η οποία πέθανε από ασφυξία όταν πήρε φωτιά το σπίτι της μετά από πλήγμα κεραυνού σε παρακείμενο δέντρο.

Η καταιγίδα που έπληξε χθες το βράδυ τη βόρεια και κεντρική Σερβία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές και στο Βελιγράδι όπου δέντρα κατέρρευσαν σε κεντρικούς δρόμους καταπλακώνοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πρόκειται για τη δεύτερη καταιγίδα που πλήττει την Σερβία το τελευταίο σαρανταοχτάωρο. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρόκειται για «υπερκυτταρική καταιγίδα» (supercell storm) ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι και βροχή.

Η σερβική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο ανακοινωθέν ακραίων, επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και για σήμερα το βράδυ.