Σοκ στις ΗΠΑ: 18χρονη αναζητούσε να πληρώσει δολοφόνο για να σκοτώσει το τρίχρονο παιδί της

Σοκ στις ΗΠΑ: 18χρονη αναζητούσε να πληρώσει δολοφόνο για να σκοτώσει το τρίχρονο παιδί της

Συμπλήρωσε φόρμα σε ιστοσελίδα-παρωδία και η αστυνομία τη συνέλαβε

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας του Μαϊάμι πως συνέλαβε μια 18χρονη μητέρα αναζητούσε έναν πληρωμένο εκτελεστή για να δολοφονήσει το τριών ετών παιδί της.

Σύμφωνα με το CNN και το CBS, η 18χρονη Γιαζμίν Πάες, μητέρα του αγοριού κατηγορείται για παρότρυνση σε φόνο πρώτου βαθμού και προφυλακίστηκε.

 

Ο συναγερμός στις αρχές για τη δράση της Πάες σήμανε όταν συμπλήρωσε φόρμα σε μια ιστοσελίδα – παρωδία στο διαδίκτυο, όπου οι χρήστες υποτίθεται μπορούν να προσλάβουν έναν δολοφόνο. Η 18χρονη, μάλιστα, είχε στείλει την διεύθυνση και την φωτογραφία του γιου της, για να διευκολυνθεί το αίτημά της. Σύμφωνα με την αστυνομία του Μαϊάμι η ιστοσελίδα είναι σχεδιασμένη «για να προλαμβάνει καταστάσεις όπου κάποιος αναζητά κάποιον για να διαπράξει μια δολοφονία».

Πως την έπιασε η αστυνομία

Το άτομο που «τρέχει» τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα επικοινώνησε με τους αστυνομικούς κι εκείνοι έπειτα από έρευνα συμπέραναν πως η απειλή εναντίον του τρίχρονου αγοριού ήταν πραγματική κι ενήργησαν αναλόγως.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η 18χρονη ήθελε να δολοφονηθεί το παιδί της μέχρι σήμερα (20/7). Ακόμη, εντόπισε το IP του υπολογιστή που χρησιμοποιήθηκε για την υποβολή του αιτήματος, βρίσκοντας τα στοιχεία που είχε στείλει.

Οι αρχές πήγαν στην διεύθυνση που έγραφε το αίτημα και βρήκαν τη γιαγιά του αγοριού, η οποία αναγνώρισε την φωτογραφία. Έπειτα, οι ερευνητές παρουσιάστηκαν ως δολοφόνοι στην 18χρονη, η οποία συμφώνησε να πληρώσει 3.000 για την δολοφονία. Τελικά, η αστυνομία την συνέλαβε. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του.