Βρετανία: Σεξουαλική παρενόχληση, ρατσισμό και bullying καταγγέλλουν δεκάδες πρώην και νυν υπάλληλοι των McDonald’s

Βρετανία: Σεξουαλική παρενόχληση, ρατσισμό και bullying καταγγέλλουν δεκάδες πρώην και νυν υπάλληλοι των McDonald’s

Συγγνώμη ζήτησε ο επικεφαλής της αλυσίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από σχετικό ρεπορτάζ του BBC

Ο επικεφαλής της αλυσίδας ταχυφαγείων McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε συγνώμη, μετά τη δημοσίευση σήμερα ενός ρεπορτάζ του BBC, με καταγγελίες για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ρατσισμού και εκφοβισμού με στόχο το προσωπικό της εταιρείας.

Περισσότεροι από 100 πρώην και νυν υπάλληλοι στην αμερικανική εταιρεία έχουν διατυπώσει τις καταγγελίες, σύμφωνα με το BBC που ξεκίνησε τη σχετική έρευνα τον Φεβρουάριο. "Οι υπάλληλοι -κάποιες φορές μόλις 17 ετών- δέχονταν θωπείες χωρίς τη συναίνεσή τους και σχεδόν καθημερινά σεξουαλική παρενόχληση", γράφει στην ιστοσελίδα του το βρετανικό δίκτυο επικαλούμενο μαρτυρίες από μέλη του προσωπικού.

"Και οι 177.000 υπάλληλοι στα McDonald's του Ηνωμένου Βασιλείου δικαιούνται να εργάζονται σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, με σεβασμό και συμπερίληψη. Υπάρχουν σαφώς περιπτώσεις, όπου υπήρξαμε ανεπαρκείς και γι' αυτές ζητούμε ταπεινά συγγνώμη", δήλωσε ο Άλαστερ Μακρόοου στο BBC απαντώντας στις κατηγορίες.

Όπως πρόσθεσε, "όλες οι αποδεδειγμένες παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας θα αντιμετωπιστούν με τα αυστηρότερα μέτρα που μπορούμε νομικώς να επιβάλουμε, μέχρι και με απολύσεις".