Ο ισχυρός κυκλώνας Ταλίμ πλήττει τη νότια Κίνα και το Βιετνάμ

Ο ισχυρός κυκλώνας Ταλίμ πλήττει τη νότια Κίνα και το Βιετνάμ

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τις εστίες τους στη νότια Κίνα και το Βιετνάμ και δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν, λόγω της άφιξης του κυκλώνα Ταλίμ.

Ο κυκλώνας αυτός πλήττει από νωρίς το απόγευμα τις ακτές της κινεζικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ. Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από την πόλη Γιούνφου, ανέφερε η εφημερίδα Southern Daily. Οι αρχές έχουν κηρύξει συναγερμό καθώς ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές αναμένονται στα παράλια και τις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Χαϊνάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Η θύελλα αναμένεται ότι θα αρχίσει να εξασθενεί από αύριο το πρωί και θα κινηθεί προς το βόρειο Βιετνάμ την Τετάρτη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι κυκλώνες θα γίνονται ολοένα και πιο ισχυροί, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Λόγω της κακοκαιρίας διακόπηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Στην πόλη κυκλοφορούν ελάχιστα λεωφορεία ενώ περίπου 1.000 επιβάτες δεν κατάφεραν να αναχωρήσουν, λόγω της ακύρωσης των πτήσεών τους από το τοπικό αεροδρόμιο. Στο γειτονικό Μακάο ακυρώθηκαν 80 πτήσεις.

Τα σκάφη που έπλεαν γύρω από το νησί Χαϊνάν έλαβαν εντολή να επιστρέψουν γρήγορα στο λιμάνι αφού τα κύματα μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα έξι μέτρα σε ύψος εντός των επόμενων ωρών.

Στο Βιετνάμ, οι αρχές ετοιμάζονται να απομακρύνουν 30.000 ανθρώπους από τις επαρχίες Κουανγκ Νινχ και Χάι Φονγκ, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κυκλώνας αυτός «μπορεί να είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει τον κόλπο του Τονκίν τα τελευταία χρόνια», ανέφερε η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.